Een ambachtelijke palingrokerij biedt u belangrijke voordelen

Nederland kent veel verschillende bedrijven die gerookte paling produceren, maar bij een ambachtelijke palingrokerij eet je uiteindelijk toch het lekkerst. En dan zit je bij Holland Paling goed. Wij produceren al sinds 1832 volgens hetzelfde, ambachtelijke proces. Vakmanschap dus, en dat proef je! U leest hier over de voordelen.

Ambachtelijk rookt beter

Gerookte paling, het woord zegt het al; rook speelt een cruciale rol. In een ambachtelijke palingrokerij zoals de onze, wordt er net als vroeger gerookt op authentieke, open ovens. De rook komt bij ons van eikenhout, wat de paling een hele eigen, karakteristieke smaak meegeeft. We hebben een open schoorsteen waarbij de wind voor een sterke trek zorgt. Zo wordt het vuur heter en sterven alle bacteriën. We roken geen andere vissoorten, alleen paling en doordat we een ambachtelijke palingrokerij zijn kunnen we onze rookhokken individueel en met de hand bedienen. Zo zien we per paling of deze wel lang genoeg gerookt is.

Ambachtelijk smaakt beter

Gerookte paling is heerlijk uit het vel, maar ook als filet is het een prachtig product. In onze ambachtelijke palingrokerij wordt dit als vanouds met de hand geproduceerd. Dit heeft twee voordelen ten opzichte van de machinale techniek die veel andere bedrijven hanteren. Ten eerste blijven er geen stukjes huid of ingewanden achter, omdat je preciezer te werk kunt gaan. Ten tweede creëer je een extra moment om kwaliteit en schoonheid van het product te controleren.
Alleen een ambachtelijke rokerij biedt u de garantie dat de gerookte paling tip-top in orde is. Daar kunt bij Holland Paling van op aan!