Spaarndammerdijk 101A 2063 JX Spaarndam West
+31 23 538 4393
simon@hollandpaling.nl

Over ons

Palingrokers sinds 1832

Holland Paling is een klein, hecht bedrijf. We vinden plezier in ons werk belangrijk ,omdat je zo de beste resultaten kunt behalen. Het behandelen, roken en verwerken van paling is voor ons dan ook méér dan een productieproces. Het is ons leven, ons plezier en onze voldoening.

Je proeft dat onze rokerij een écht Spaarndams familiebedrijf is

Holland Paling is een familiebedrijf en ook al is niet iedereen letterlijk familie, we zijn wel echt een hecht team waarvan de meesten al meer dan 20 jaar bij ons werken. Hierdoor zijn wij goed op elkaar ingespeeld. Dit merk je direct als je onze gerookte paling krijgt eet, je proeft het teamwerk, de passie, de ambacht van het palingroken én het plezier in het werk.

Ambachtelijk gerookte paling uit eigen rokerij

Hoewel Holland Paling is opgericht in 1983, gaat de historie terug tot 1832.

En waar de wereld nooit stil staat en alles altijd beter kan en beter moet, blijkt dat wij het al meer dan anderhalve eeuw geleden op de juiste manier deden! Daarom roken wij de paling tegenwoordig in onze eigen rokerij weinig anders dan vroeger. Wij:

  • werken alleen maar met natuurlijke ingrediënten
  • verwerken onze paling altijd middels ambachtelijke processen
  • roken boven een knapperend houtvuur van Europees eikenhout
  • werken zonder kunstmatige toevoeging.

Ambacht is onze kracht!

De paling bij holland paling wordt ambachtelijk gerookt

Hoe Holland Paling is ontstaan

In 1983 sloegen wij, de broers Simon Balm en Ton Balm, onze vleugels uit en begonnen samen met Ton Balm Sr. Holland Paling.

Voor die tijd werkten we al samen bij Palingrokerij Balm, maar de stap om voor onszelf te beginnen gaf ons de vrijheid en de ruimte om het ambachtelijke product te maken waar we alweer meer dan 35 jaar maar wat trots op zijn.

De ambachtelijke paling van Holland Paling is sindsdien een begrip in de wereld!